przeszukalem szukajke ale nic nie namierzylem w tej sprawie mam pare rys ma drzwiach od strony kierowcy.niektore sa ttakie powierzchowne, a niektore sa do podkladu. wiem ze tych do podkladu pewnie nie skasuje, i pewnie na nie i polerka nie pomoze, ale te mniejsze czym skasowac? mam lakier metalic, i czy do takich mniejszych rys mozna zastosowac paste lekkoscierna? jakas k2 albo cos takiego?
czym takie rzeczy usuwacie?
dzieki za odpowiedz
to nie jest taka prosta sprawa z tymi rysami i pastą tempo musisz bardzo uważac i nie szorować mocno bo lakier moze sie zmatowić najlepiej nie rob tego super dokładnie tylko leciutko scieraj , co każde mycie auta lepiej kilka razy delikatnie niż jeden raz a potem płakac że lakier stracił połysk
spróbuj pastą lekkościerną typu tempo lub podobne, tylko poleruj bardzo delikatnie, miekką szmatka, później nałóż jakieś mleczko nabłyszczające, najlepiej w kolorze nadwozia, ponieważ po paście lekkościernej zostają maleńkie odbarwienia, najbardziej są widoczne na masce ale na drzwiach nie powinno być tak dużego problemu z tymi odbarwieniami bo światło pada bod innym kontem.
POWODZENIA
Możesz spróbować pastą polerską "Farecla"tylko zamiast szmatki najlepiej użyj mokrej waty(rada lakiernika)u mnie to działa,natomiast z pastą "Tempo" to bardzo ostrożnie bo kiedyś spróbowałem i z małej ryski powstał matowy placek który wyglądał tragicznie.Powodzenia.
Komentarz